Phishing voorkomen? Zorg voor awareness binnen uw organisatie!

juli 18, 2023

De mens is de zwakste schakel wanneer het cybersecurity betreft. Een ondoordachte handeling van een van uw collega’s en een phising mail kan er al voor zorgen dat er onbevoegd toegang verleend wordt tot uw organisatie. Een MFA oplossing kan helpen om de kansen hiertoe te verkleinen, echter kan door bewustwording een hoop ellende worden voorkomen! 

Wanneer er een gebruiker op een gevaarlijke link heeft geklikt en inloggegevens heeft ingevuld dan worden gegevens doorgesluisd naar een zogenaamde Phisher. Met deze gegevens proberen criminelen vervolgens om misbruik te maken van het betreffende account. Met een MFA oplossing actief gaat dat wat lastiger, aangezien deze ervoor zorgt dat er meerdere authenticatiemethoden van kracht zijn. Echter, moet de gebruiker zich er wel van bewust zijn dat iemand op het account probeert in te loggen wanneer zijn bijvoorbeeld een SMS/app notificatie etc. binnen krijgt.

Om dit bewustzijn te creëren kunnen zogenaamde van phishing simulaties worden ingezet. Hiermee kun je simulaties starten om te kijken welke gebruikers op een fout linkje zouden klikken. Je kunt dit vervolgens gebruiken als een nulmeting. Je kunt deze simulatie uitbreiden door gebruikers niet alleen op een foute link te laten klikken, maar ze vervolgens naar een data entry page (website) te leiden, waar gevraagd wordt om nog meer (inlog) gegevens in te vullen. In een dashboard wordt voor u zichtbaar hoe volwassen uw collega’s omgaan met dergelijke bedreigingen. Door een dergelijke simulatie krijgt u niet alleen inzicht, maar zorgt u ook voor awareness binnen uw bedrijf en neemt de dreiging af.

Naast het gebruik van simulaties bieden wij de mogelijkheid om korte videofragmenten, quizjes en posters naar de gebruikers te sturen zodat zij up-to-date van nieuwe soorten bedreigingen. Hierdoor krijgen ze extra informatie welke problemen voorkomt voor het bedrijf, maar ook toepasbaar is voor privémail. Twee vliegen in een klap dus!

Wilt u security awareness creëren binnen uw organisatie? Neemt u dan contact op met een van onze specialisten. Wij helpen u graag om uw collega’s bewust te maken van de gevaren op het gebied van cybercriminaliteit en maken zo uw organisatie weerbaar tegen bedreigingen.

Set Services en Constant IT bundelen krachten

Vanaf 6 mei bundelen Set Services en Constant IT hun krachten onder de naam Constant IT.

Constant IT is gevestigd in Amsterdam en heeft net zoals wij focus op de Microsoft Cloud en de Moderne Werkplek. Samen gaan we verder bouwen aan onze dienstverlening gericht op uitstekende gebruikersondersteuning, het beveiligen van IT en data, de inzet van AI en automatisering.

Meer informatie? Lees het nieuwsbericht of ga naar de website van Constant IT.

Bent u klant?
Voorlopig kunt u ons nog via de huidige contactmanieren bereiken. Later zal dit gewijzigd worden. We houden u hiervan op de hoogte.