Cybersecurity: Waarom Ook Jouw Bedrijf Doelwit Kan Zijn

MKB en Cybersecurity: Waarom Ook Jouw Bedrijf Doelwit Kan Zijn van Cyberaanvallen

september 14, 2023

In een tijdperk waarin technologie en internet centraal staan, zijn cyberaanvallen een groeiende bedreiging voor bedrijven van alle groottes. Het midden- en kleinbedrijf (MKB) is hierop geen uitzondering. Sterker nog, kleinere bedrijven worden vaak gezien als een gemakkelijker doelwit door cybercriminelen. In deze blog duiken we in de wereld van cybersecurity en leggen we uit waarom ook jouw MKB-bedrijf risico loopt.

De Realiteit van Cyberaanvallen op het MKB 

Het is een misvatting dat alleen grote bedrijven het doelwit zijn van cyberaanvallen. In werkelijkheid zijn alle bedrijven, groot of klein, potentieel een doelwit. De reden? Het gaat cybercriminelen niet zozeer om de grootte van het bedrijf, maar om wat ze kunnen bereiken. Of je nu een klein bedrijf hebt dat samenwerkt met grotere partners of een middelgroot bedrijf met een aanzienlijke factuurstroom, de risico’s zijn reëel. Een simpele klik op een linkje in een e-mail kan al genoeg zijn om je bedrijf in gevaar te brengen.

De Waarde van Data 

Kleine bedrijven kunnen in het bezit zijn van waardevolle persoonsgegevens, wat een aantrekkelijk doelwit maakt voor cybercriminelen. Het gaat hen niet alleen om de omzet van een bedrijf, maar ook om de data die ze in handen kunnen krijgen. Stel je voor dat cybercriminelen toegang krijgen tot gevoelige informatie en deze gebruiken voor frauduleuze doeleinden. Het is dus essentieel om te begrijpen dat elk bedrijf waardevolle data heeft die beschermd moet worden.

Hoe Set Services MKB’s Beschermt 

Wij begrijpen de unieke uitdagingen waarmee het MKB wordt geconfronteerd. We bieden oplossingen zoals de Moderne Werkplek, waarbij we gebruik maken van de volledige Microsoft cloud portfolio om jou en je werknemers optimaal te faciliteren. Onze cloudoplossingen zorgen ervoor dat werken in de cloud daadwerkelijk bijdraagt aan jouw organisatie. Bovendien zorgen we voor optimale connectiviteit, zodat communicatie met medewerkers, klanten en leveranciers altijd soepel verloopt.

Bewustwording en Training 

Een van de belangrijkste stappen in cybersecurity is bewustwording. Het is essentieel dat medewerkers de risico’s begrijpen en weten hoe ze moeten handelen. Daarom bieden we trainingen aan om medewerkers bewust te maken van de gevaren en hen te leren hoe ze veilig kunnen blijven. Door regelmatige training en herhaling kunnen medewerkers de meest voorkomende cyberbedreigingen herkennen en voorkomen.

Jouw Partner in Cybersecurity 

Set Services is meer dan alleen een IT-dienstverlener. We zijn jouw partner in cybersecurity. Met meer dan 20 jaar ervaring en een team van 30+ professionals staan we klaar om jou en je bedrijf te beschermen tegen de steeds evoluerende dreigingen in het digitale landschap.

Neem Actie Wacht niet tot het te laat is. Bescherm je bedrijf nu tegen cyberaanvallen. Neem contact op met Set Services en ontdek hoe wij jouw bedrijf veilig en online kunnen houden. Neem nu contact op.

Set Services en Constant IT bundelen krachten

Vanaf 6 mei bundelen Set Services en Constant IT hun krachten onder de naam Constant IT.

Constant IT is gevestigd in Amsterdam en heeft net zoals wij focus op de Microsoft Cloud en de Moderne Werkplek. Samen gaan we verder bouwen aan onze dienstverlening gericht op uitstekende gebruikersondersteuning, het beveiligen van IT en data, de inzet van AI en automatisering.

Meer informatie? Lees het nieuwsbericht of ga naar de website van Constant IT.

Bent u klant?
Voorlopig kunt u ons nog via de huidige contactmanieren bereiken. Later zal dit gewijzigd worden. We houden u hiervan op de hoogte.