skip to Main Content

 Support desk

Bel ons op 088 - 0700 570

Actuele storingen

Klik hier voor een overzicht van actuele storingen.

Remote desktop

Laat een van onze tech-support collega’s direct op uw scherm meekijken via TeamViewer.

naar TeamViewer

E-mail ons

  Bedrijfsnaam:

  Naam*:

  E-mail*:

  Telefoon:

  Bericht*:

  E-learning

  Met Set E-learning kunnen medewerkers het beste uit zichzelf halen. Cursisten kunnen onbeperkt gebruik maken van essentials, webinars, e-learning modules en scans. Met deze online leeroplossingen hebben ze alle kennis binnen handbereik om nóg beter te presteren.

  naar E-learning

  E-learning
  Waarom Het Uitbesteden Van Uw Serverbeheer Verstandig Is

  Waarom het uitbesteden van uw serverbeheer verstandig is

  Uw bedrijfsserver is het kloppende hart waar de interne informatievoorziening en externe communicatie richting uw klanten omheen is gebouwd. Het is daarom essentieel dat uw servers optimaal functioneren, altijd voorzien van de laatste updates en weinig tot geen downtime hebben, mochten ze toch een keer uitvallen. In dit blog meer informatie over het belang van goed serverbeheer en waarom het verstandig is dat aan een professionele ICT-beheerder uit te besteden.

  De functie van uw bedrijfsserver

  Bij de overweging uw serverbeheer uit te besteden is het allereerst goed te weten bij welke bedrijfsprocessen uw servers een rol spelen. We gebruiken hier het meervoud ‘servers’, aangezien verschillende soorten servers deel uitmaken van uw ICT-infrastructuur.

  Deze meest gebruikte servers, aanwezig als fysieke hardware op kantoor of ingericht als virtual machines (Virtual Private Server), ondersteunen de continue stroom van informatie-uitwisseling binnen uw bedrijf. Website informatie ophalen, mails ontvangen en versturen, webshop bestellingen faciliteren, zonder deze servers is dat allemaal niet mogelijk. Door het serverbeheer uit te besteden worden uw servers 24/7 gemonitord en kunt u zich richten op de groei van uw onderneming, zonder zorgen over het functioneren van ondersteunende digitale processen.

   

  De voordelen van uitbesteed serverbeheer

  Het belangrijkste gevolg van het outsourcen van serverbeheer is dat u er zelf geen omkijken meer naar heeft. Dat geeft iedereen binnen uw organisatie rust en versterkt de focus van uw personeel op de kernprocessen van het bedrijf. Rust en focus zijn niet de enige voordelen van het uitbesteden van uw serverbeheer:

  • Goed uitgevoerd serverbeheer gebeurt ‘onzichtbaar’, zonder dat het de werkprocessen van uw personeel beïnvloedt. Daarnaast zorgen de nieuwste updates ervoor dat alles optimaal functioneert en de servers niet traag worden. Professioneel serverbeheer leidt daarmee tot een verhoogde productiviteit, efficiëntie en tevredenheid van uw personeel.
  • Continue monitoring van uw servers is nodig om de veiligheid van uw digitale informatie te waarborgen. Wanneer u dit uitbesteedt weet u zeker dat eventuele zwakke plekken snel worden gedetecteerd en opgelost worden voordat de veiligheid in het geding komt.
  • Met een vast bedrag voor het uitbestede serverbeheer weet u financieel ook waar u aan toe bent, wel zo prettig. Daarnaast levert professioneel serverbeheer ook ander financieel voordeel op, doordat uw servers geen of weinig downtime vertonen bij een storing. Daardoor levert u niets in op uw lopende bedrijfsprocessen en draait de omzet gewoon door.

   

  Van reactief naar proactief serverbeheer

  Een serverprobleem oplossen, voordat het uw probleem wordt. Proactief serverbeheer is dé maatstaf geworden als het gaat om het anticiperen op mogelijke problemen en deze snel en professioneel verhelpen. Daarom werken we bij SetServices met geavanceerde, real time opererende monitoringsystemen en automatische patchrondes om deze problemen voor te zijn. Ervaring in complexe processen is daarnaast noodzakelijk om proactief serverbeheer optimaal uit te kunnen voeren.

  Wilt u meer weten over het uitbesteden van uw serverbeheer bij SetServices? Lees hier verder of vul direct ons contactformulier in. We praten graag met u verder!

  Back To Top