skip to Main Content

 Support desk

Bel ons op 088 - 0700 570

Actuele storingen

Klik hier voor een overzicht van actuele storingen.

Remote desktop

Laat een van onze tech-support collega’s direct op uw scherm meekijken.

Direct Meekijken

E-mail ons

  Bedrijfsnaam:

  Naam*:

  E-mail*:

  Telefoon:

  Bericht*:

  E-learning

  Met Set E-learning kunnen medewerkers het beste uit zichzelf halen. Cursisten kunnen onbeperkt gebruik maken van essentials, webinars, e-learning modules en scans. Met deze online leeroplossingen hebben ze alle kennis binnen handbereik om nóg beter te presteren.

  naar E-learning

  E-learning
  IaaS, De Perfecte Basis Voor Werken In De Cloud

  IaaS, de perfecte basis voor werken in de cloud

  Het beheer van IT-infrastructuur kan vrij complex zijn, zeker binnen grote organisaties die in een snel veranderende omgeving opereren. Om altijd up to date te zijn en te beschikken over de juiste capaciteit is het uitbesteden van uw IT-omgeving de perfecte oplossing. Infrastructure as a Service (IaaS) is een clouddienst die de zorg over de veiligheid en het onderhoud van uw IT-systemen wegneemt. In dit artikel vertellen we u waarom IaaS de laatste jaren steeds verder in populariteit groeit en hoe deze cloudoplossing ook voor uw organisatie kan werken.

  IaaS, wat betekent het voor uw organisatie?

  De basis van IaaS is dat u als organisatie niet zelf investeert in uw IT-infrastructuur, maar IT-diensten ‘in de cloud’ afneemt van een serviceprovider zoals SetServices. Denk daarbij aan services als het gebruik van servercapaciteit, opslag van data, netwerkvoorzieningen en virtualisatie. U betaalt uiteraard alleen voor de diensten die u afneemt in de cloud, waarbij de provider als eigenaar de fysieke hardware beheert.

  De serveromgeving en het besturingssysteem worden via de cloud beschikbaar gemaakt. Vervolgens is elke organisatie die van IaaS gebruik maakt wel zelf verantwoordelijk voor de installatie en configuratie van de benodigde software en applicaties die nodig zijn voor uw bedrijfsprocessen. U heeft daarom met IaaS de vrijheid uw IT-omgeving op maat in te richten, maar er zijn ook serviceproviders die bedrijven met de installatie helpen, als onderdeel van hun dienstverlening.

  Wat zijn de belangrijkste voordelen van IaaS?

  Los van de operationele voordelen die we hieronder benoemen is wellicht het belangrijkste voordeel van IaaS dat een organisatie meer tijd heeft om zich op haar core business te richten. Geen omkijken meer naar uw IT betekent een verhoogde focus op uw klanten en meer omzet uit bestaande en nieuwe activiteiten. Met IaaS kunt u uw resources in ieder geval een stuk effectiever inzetten. Daarnaast heeft IaaS nog een aantal praktische voordelen:

  • Schaalbaarheid. Uw IT-infrastructuur is volledig afgestemd op uw behoeften en kan op elk moment op- of afgeschaald worden.
  • Kostenefficiency. Door uw IT-infrastructuur in de cloud in te richten kunt u de totale IT-kosten laag houden. U betaalt immers alleen voor de resources die u nodig heeft.
  • Updates worden altijd doorgevoerd door de IaaS serviceprovider. Zo bent u minder tijd kwijt aan het beheer van uw IT-omgeving.
  • Optimale beveiliging. De gebruikte netwerken worden door de serviceprovider beveiligd. Met de aanwezige kennis en ervaring kunt ervan uitgaan dat uw gegevens en bedrijfssoftware optimaal beschermd zijn.

  Voor welke situaties is IaaS aan te raden?

  IaaS is geschikt voor elke organisatie die graag controle wilt houden over de benodigde software en applicaties zonder te hoeven investeren in de fysieke hardware die deze IT-omgeving ondersteunt. We zien IaaS bijvoorbeeld vaak terug bij bedrijven die met een grote hoeveelheid data werken. De toepassingen en verwerkingscapaciteit van IaaS maken het mogelijk complexe sets data te analyseren en te verwerken. Ook zorgt deze cloudoplossing ervoor dat je als organisatie niet veel hoeft te investeren in de opslag van deze berg gegevens en het maken en herstellen van back-ups in de cloud eenvoudig is. 

  Hoe werkt IaaS bij SetServices?

  IaaS diensten worden meestal vanuit één of meerdere datacenters geleverd. SetServices maakt gebruik van twee tier 3-datacenters in Amsterdam die gespiegeld opereren. Zo heeft een verstoring bij een van beide datacenters slechts minimale impact, zonder dat uw bedrijfsprocessen stil komen te liggen. Honderd procent beschikbaarheid van uw systemen is daarmee vrijwel altijd gegarandeerd.

  De virtualisatie die wij hanteren om de betrouwbaarheid te maximaliseren en hardware efficiënter te laten werken is gebaseerd op VMware. Het datacenter is bereikbaar via een VPN-tunnel tussen de firewall in het datacenter en de firewall op uw locatie. Het datacenter kan buiten deze locatie ook via een client-VPN-oplossing worden benaderd.

  Wilt u meer weten over IaaS en hoe deze clouddienst voor uw organisatie kan werken? Neem contact met ons op via ons contactformulier. Onze specialisten gaan graag met u het gesprek aan!   

  Back To Top