skip to Main Content

 Support desk

Bel ons op 088 - 0700 570

Actuele storingen

Klik hier voor een overzicht van actuele storingen.

Remote desktop

Laat een van onze tech-support collega’s direct op uw scherm meekijken.

Direct Meekijken

E-mail ons

  Bedrijfsnaam:

  Naam*:

  E-mail*:

  Telefoon:

  Bericht*:

  E-learning

  Met Set E-learning kunnen medewerkers het beste uit zichzelf halen. Cursisten kunnen onbeperkt gebruik maken van essentials, webinars, e-learning modules en scans. Met deze online leeroplossingen hebben ze alle kennis binnen handbereik om nóg beter te presteren.

  naar E-learning

  E-learning
  Hoe Is Uw Bedrijf Tegen Ransomware Aanvallen Beschermd?

  Hoe is uw bedrijf tegen ransomware aanvallen beschermd?

  De kans dat uw bedrijf getroffen wordt door een ransomware aanval is de afgelopen week weer groter geworden. Uit berichtgeving van de NOS blijkt die recent een flinke toename zien in het aantal verstuurde phishing mails. Met deze mails proberen cybercriminelen toegang te krijgen tot bank- en persoonsgegevens en bedrijfsnetwerken. Wat kunt u doen om uw bedrijf optimaal te beschermen tegen deze vorm van criminaliteit?

  Wat is een ransomware aanval?

  De vrije vertaling van ransomware is gijzelsoftware. Wanneer deze software op uw pc of een ander device wordt geïnstalleerd of controle krijgt over uw bedrijfsnetwerk wordt het onmogelijk om er nog mee te werken. Uw netwerk wordt als het ware ‘gegijzeld’ en pas weer vrijgegeven nadat u losgeld heeft betaald. Bij particulieren gaat dit vaak om een paar honderd euro, maar wanneer uw bedrijfsnetwerk door ransomware stil komt te liggen dan gaat het om hele andere aantallen. Dan moet u denken aan bedragen die kunnen oplopen tot boven de miljoen euro.

  Waarom neemt het aantal ransomware aanvallen toe?

  Een eerste reden is zojuist geduid. Cybercriminelen weten steeds beter hoe ze een aanval op moeten zetten. Daarbij speelt ook een rol dat het niet heel lastig is om een ransomware aanval voor te bereiden. Met enige kennis van het dark web kom je als crimineel vrij makkelijk aan een crimeware kit, waarmee je ransomware kan ontwikkelen.Een andere oorzaak voor de stijging van ransomware aanvallen kan ook toegeschreven worden aan de huidige werksituatie bij veel bedrijven. Door het vele thuiswerken zijn we veel meer online en maken we meer gebruik van verschillende digitale kanalen voor onze communicatie. Vanuit beveiligingsoogpunt hebben bedrijven op dit moment wat minder controle over het gebruik van verschillende devices en digitale kanalen. Daarmee hebben ransomware aanvallen een hogere kans van slagen.

  Ransomware buiten de deur houden

  Zeker in grotere organisaties is het lastig om als IT-beheerder overzicht te houden in het beveiligingsproces. Het is dan ook aan te raden uw beveiliging uit te besteden aan een IT-specialist als SetServices. We geven vorm aan uw beveiligingsbeleid door de beste DNS- en Email security oplossingen te bieden die aansluiten bij uw IT-infrastructuur. Met ons Security Operations Center doen we er alles aan om uw netwerken vrij te houden van de ransomware aanvallen die op u af komen. Zowel op kantoor als de thuiswerk omgeving.Wilt u uw bedrijf optimaal beschermen tegen ransomware en andere vormen van cybercriminaliteit? Neem contact met ons op via het contactformulier, onze specialisten helpen u graag op weg!

  Back To Top