skip to Main Content

 Support desk

Bel ons op 088 - 0700 570

Actuele storingen

Klik hier voor een overzicht van actuele storingen.

Remote desktop

Laat een van onze tech-support collega’s direct op uw scherm meekijken.

Direct Meekijken

E-mail ons

  Bedrijfsnaam:

  Naam*:

  E-mail*:

  Telefoon:

  Bericht*:

  E-learning

  Met Set E-learning kunnen medewerkers het beste uit zichzelf halen. Cursisten kunnen onbeperkt gebruik maken van essentials, webinars, e-learning modules en scans. Met deze online leeroplossingen hebben ze alle kennis binnen handbereik om nóg beter te presteren.

  naar E-learning

  E-learning
  Hackersgroep DoppelPaymer Voert Ransomware Aanval Uit Op NWO

  Hackersgroep DoppelPaymer voert ransomware aanval uit op NWO

  Het beruchte hackerscollectief DoppelPaymer heeft ruim twee weken geleden de servers van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gehackt. Doordat het NWO vooralsnog niet ingaat op de betalingseisen is de groep cybercriminelen begonnen met het publiceren van interne bestanden op het dark web. Daarmee is de ransomware aanval een volgende fase ingegaan.

  Geen netwerktoegang door ransomware

  In een verklaring bevestigt NWO eerdere berichtgeving van de Volkskrant dat er op 8 februari een ransomware aanval heeft plaatsgevonden, waarbij DoppelPaymer de controle over het netwerk van NWO heeft overgenomen. NWO geeft aan dat de groep losgeld eist, de hoogte van het bedrag is niet bekend, als voorwaarde om de versleutelde gegevens weer vrij te geven.NWO laat weten niet mee te gaan in de eisen van DoppelPaymer. Op de eigen site staat dat ze “als onderdeel van de Nederlandse Rijksoverheid op principiële gronden niet ingaat op de eisen van criminelen.” Het gevolg is wel dat er momenteel vertrouwelijke informatie openbaar gemaakt wordt. Volgens de Volkskrant, die enkele stukken heeft bekeken, zien de tot nu toe gepubliceerde documenten er authentiek en betrouwbaar uit. NWO houdt er dan ook rekening mee dat er op korte termijn nog meer bestanden gelekt zullen worden. “Hoewel NWO het ten zeerste betreurt dat nu gegevens van de eigen medewerkers ongeautoriseerd openbaar gemaakt worden, verandert dat niets aan deze keuze. Een en ander zal inhouden dat mogelijk binnenkort opnieuw gestolen bestanden openbaar zullen worden gemaakt.”NWO werkt ondertussen hard door om haar netwerk op eigen kracht weer te herstellen. De organisatie verwacht binnen enkele weken weer operationeel te zijn.

  Ransomware buiten de deur houden

  Zeker in grotere organisaties en overheidsinstellingen is het lastig om als IT-beheerder overzicht te houden in het beveiligingsproces. Het is dan ook aan te raden uw beveiliging uit te besteden aan een IT-specialist als SetServices. We geven vorm aan uw beveiligingsbeleid door de beste DNS- en Email security oplossingen te bieden die aansluiten bij uw IT-infrastructuur. Met ons Security Operations Center doen we er alles aan om uw netwerken vrij te houden van de ransomware aanvallen die op u af komen. Zowel op kantoor als de thuiswerk omgeving.Wilt u uw bedrijf optimaal beschermen tegen ransomware en andere vormen van cybercriminaliteit? Neem contact met ons op via het contactformulier, onze specialisten helpen u graag op weg!

  Back To Top